Ken jij N26 al? Meer dan 200.000 Nederlanders en 100.000 Belgen gingen je voor in het openen van een gratis bankrekening. In deze N26 creditcard review deel ik mijn persoonlijke ervaringen en geef ik antwoord op de vraag of N26 betrouwbaar is (spoiler: ja.).
Wil je ook direct gratis een account openen bij N26? Dat doe je hier.
Wat is N26?
Als je ze nog niet kent: N26 is een bank. Een Duitse bank. Een online bank. Maar vooral: een mobiele bank, je doet dus veel via je mobiel.
Check deze korte video voor een snelle eerste indruk:
N26 bank, gratis in 3 eenvoudige stappen
Als je een creditcard van N26 wilt, moet je eerst (gratis) klant worden. En omdat N26 een online bank is, kun je alleen online klant bij ze worden. Gelukkig lukt dat al in 3 eenvoudige stappen:
1 – open een N26 account
Als eerste op je een N26 account. Dat doe je op hun website, via deze link:
Op die website vul je wat gegevens in, waarna je via email de link naar de app ontvant.
2 – haal de N26 app
Via die N26 app doorloop je vervolgens nog een aantal stappen, waaronder een identificatie. Het gaat om jouw persoonlijke gegevens en om een bankrekening, dus het moet voor beide kanten wel veilig zijn.
Die stappen duren maar 8 minuten volgens N26, best snel dus!
3 – krijg een N26 bankrekening
Als je alle stappen hebt doorlopen, dan krijg je een N26 bankrekening. Supersnel en helemaal gratis dus. Over voordelen gesproken…
Voordelen N26 Bank
Dit zijn de voordelen en de nadelen van een account bij N26 Bank:
- direct online aanvragen
- aanvraag in 8 minuten klaar
- dit krijg je gratis:
- bankrekening
- N26 virtual card
- prepaid creditcard
- Apple Pay gebruiken
- premium diensten kosten geld
- iDeal niet beschikbaar
Ook overtuigd? Vraag hier direct je gratis N26 rekening en creditcard aan:
Welke N26 creditcard kies je?
Want ja, je hebt wat te kiezen.
De ‘bankpas’ die je bij je account krijgt is de N26 Virtual Card.
Daarnaast heeft N26 heeft nog 4 verschillende creditcards waar je uit kunt kiezen:
- de gratis N26 Mastercard Debit
- de slimme N26 Smart
- de premium N26 You
- de metalen creditcard N26 Metal
Als je hier keuzestress van krijgt – geen nood. Bij twijfel kies je gewoon de basic, standaard creditcard. Die is gratis (je betaalt eenmalig €10 verzendkosten) en is een debit card. Dat is een soort prepaid creditcard en dat betekent dat je er nooit (nee, echt, nooit) schulden mee kunt maken.
De gratis creditcard biedt natuurlijk wel de minste services – het is immers de basic optie. Wil je meer, dan kun je kiezen uit Smart, You en Metal. Hieronder lees je meer.
Nieuw: N26 Virtual Card
Nieuw per begin 2021 is deze N26 Virtual Card. Dit is, zoals de naam doet vermoeden, een virtuele betaalpas die alleen in je mobiel woont. Je betaalt uitsluitend contactloos met de N26 Virtual Card.
Wil je wel een echte pas in je portomonee? Dan kun je kiezen uit de 4 onderstaande creditcards.
Gratis: N26 Mastercard Debit
Zelf noemt N26 dit de Standard card. Maar om duidelijker te zijn in wat je krijgt, noemen wij het zoals het is: een Mastercard Debit.
Deze card word door Mastercard uitgegeven en is eigenlijk niet een creditcard, maar een debitcard. Net als met een pre-paid creditcard kun je met deze debitcard alleen het saldo op je rekening opmaken.
Qua uiterlijk is het een bijzondere verschijning doordat ‘ie doorzichtig is.
Dit is dus de basic optie voor een creditcard bij N26, waarvoor je geen maandelijkse kosten betaalt. Voordelen en kosten vind je via deze link:
Slim: N26 Smart
De Smart is de nieuwste card van N26 en eigenlijk een wat uitgeklede versie van de You, waarover je hieronder kunt lezen.
Deze card is fysiek gelijk aan de You, maar vergeleken met de Standard kun je voor jouw gemak nog een kopie van de kaart krijgen. Daarnaast krijg je bij de Smart alle ‘smart banking’ opties (snap je ook gelijk waar de naam vandaan komt), zoals:
- Spaces, dat zijn sub-accounts om je te helpen met sparen en budgetteren
- sub-accounts delen met andere N26 gebruikers (een soort van en/of rekening dus)
- premium aanbiedingen bij partners van N26
Voordelen en kosten vind je via deze link:
Premium: N26 You
De You heeft N26 alweer een tijdje, het is de premium creditcard van N26. Naast de smart banking opties, waarover je hierboven al hebt gelezen, biedt de You aanvullend heel veel voordelen voor reizigers, zoals:
- ongelimiteerd gratis geld pinnen in het buitenland
- diverse verzekeringen voor als je gaat reizen, waaronder:
- een Covid-19 verzekering, voor als je ziek wordt of reisbeperkingen ondervind
Voordelen en kosten vind je via deze link:
Metalen creditcard? N26 Metal
Naast de You heeft N26 tenslotte ook nog een super premium metalen creditcard, de N26 Metal.
De Metal bied nog weer meer voordelen als de You, namelijk:
- een metalen creditcard…
- …van slechts 18 gram en kiezen uit 3 kleuren
- nog meer reisverzekeringen, zoals autohuur en mobiele telefoon verzekering
- zogeheten ‘unieke ervaringen’, op de N26 website lees je meer
Voordelen en kosten vind je via deze link:
Zakelijk? N26 Business creditcard
Alle creditcards zijn ook als zakelijke creditcard aan te vragen, je krijgt dan een N26 Business card. N26 You wordt dan bijvoorbeeld N26 Business You.
Bij N26 vraag je een creditcard altijd op persoonlijke titel aan, zo ook een Business card. Daarom is N26 Business vooral een creditcard voor ZZP ers.
De Business-versies kosten hetzelfde als de reguliere, maar hebben wel een extra voordeel:
- je krijgt elke maand geld terug van N26 via de cashback feature
- bij de Business Standard, Business Smart en Business You krijg je 0,1%
- bij de Business Metal krijg je 0,5%
Voordelen en kosten vind je via deze link:
Persoonlijke review en ervaringen
Zelf heb ik al enkele jaren een N26 creditcard. Ik begon met de gratis Mastercard Debit, maar omdat ik veel reis(de) ben ik al snel overgestapt op de You.
Om eerlijk te zijn vond ik het in het begin vervelend om te betalen voor de You, maar deze voordelen maakten het toch de moeite waard:
- gratis pinnen in het buitenland – ook buiten de Eurozone kun je met N26 You gratis geld opnemen bij pin automaten. Dat wil zeggen: je betaalt bij N26 geen transactiekosten daarvoor. Bij andere banken betaal je al snel een paar Euro per transactie, dus als je veel in het buitenland bent dan lopen de bestaringen snel op!
- hulp bij fraude – toen ik na een reis thuis kwam zag ik dat er in Thailand geld was opgenomen van mijn account. Vanaf een plek waar ik niet was geweest die reis. Kortom, waarschijnlijk was er fraude in het spel: via skimming was mijn pas gekopieerd. Na een telefoontje naar de N26 service desk werd er een onderzoek ingesteld en een tijd later (helaas, zulke onderzoeken duren even…) kreeg ik het geld terug gestort.
Met N26 heb ik dus altijd een backup, erg fijn!
Naast bovenstaande ervaringen vind ik een groot voordeel dat ik mijn N26 account kan gebruiken als ‘buffer’ account. Dat wil zeggen: ik maak zo nu en dan geld over van een andere bank naar N26. Ongeveer zoveel als ik wil besteden in een bepaalde periode.
Het voordeel? Ik heb 2 rekeningen en op beide staat geld. Ook kan ik vanaf beide rekening geld opnemen. Ik heb dus altijd een backup rekening en bankpas en dat voelt heel fijn!
Heeft N26 IBAN? Is N26 gratis? (FAQ)
Goeie vragen! Hieronder vind je het antwoord:
Ja, N26 heeft IBAN. Het is een Duitse bank, met een volledige EU banklicentie. Je bankrekening heeft daarom een (Duits) IBAN nummer dat met alle Nederlandse banken te gebruiken is.
Jazeker heeft N26 Apple Pay. Je kunt het simpel via de N26 app instellen. Wel zo handig dat je in de supermarkt met je mobiel kunt afrekenen toch?
Nee, helaas heeft N26 (nog?) niet iDeal. Dat is omdat iDeal een Nederlandse betaalmethode is en N26 Duits is. Doordat ze actief zijn in heel Europa zijn nog niet alle lokale betaalmethodes beschikbaar.
Ja, in een beperkt aantal landen, waaronder Nederland, kun ook een Maestro pas aanvragen bij je N26 account.
Ja, na mijn persoonlijke ervaringen met N26 vind ik ze erg betrouwbaar. Een voorbeeld: na een geval van pas misbruik (waarschijnlijk skimming, ik had beter moeten opletten) in het buitenland werd na een chat met de klantenservice direct een onderzoek ingesteld en kreeg ik uiteindelijk al mijn geld terug.
Ja, een Standard account met bijbehorende N26 Virtual Card is gratis bij N26. Je kunt ook kiezen voor 1 van de premium opties, zoals Smart, You of Metal. Zo’n premium optie is niet gratis, maar je krijgt wel waardevolle voordelen. Bekijk hier de kosten en mogelijkheden.
De N26 Virtual Card is vanaf begin 2021 de nieuwe gratis pas van N26. Omdat de pas virtueel is, staat deze alleen op je mobiele telefoon. Je betaalt contactloos met deze pas. Je kunt nog steeds een fysieke creditcard zonder abonnementskosten aanvragen bij N26. Bekijk hier de kosten en mogelijkheden.
Heb je nog vragen over N26, maar vind je het antwoord hier niet terug? Vraag het hieronder in de reacties en we reageren snel!
Is N26 in België beschikbaar?
Jazeker is N26 in België beschikbaar! Bovenaan dit bericht schreef ik het al; ook zo’n 100.000 Belgen hebben inmiddels een zichtrekening bij N26.
Als u deze nog niet heeft en gratis wenst aan te vragen, dan kan hier.
De rekening en creditcards van N26 zoals beschreven werken in België hetzelfde, met de uitzondering dat een Maestro pas helaas niet beschikbaar is. Ook is, net zoals iDeal in Nederland, het in België veelgebruikte Bancontact nog niet beschikbaar.
N26 creditcard review en ervaringen – conclusie
Je hebt een uitgebreide introductie kunnen lezen over de N26 creditcard, en ook mijn persoonlijke review en ervaringen. De conclusie, of waar het eigenlijk op neer komt, is:
Zou ik jou de N26 creditcard aanraden?
Het antwoord daarop is: volmondig, ja.
En dat is niet omdat ik een kleine commissie verdien als je via deze site zo’n card aanvraagt (daarover lees je hier meer). Dat is omdat ik al jaren, met veel plezier en gemak, een N26 creditcard gebruik en dat jou ook gun.
Twijfel je nog of je geld wilt uitgeven aan een premium card van N26? Probeer dan eerst gewoon de N26 Mastercard Debit*. Je kunt later altijd upgraden als je wilt.
Bekijk hier de prijzen (PDF) en support opties bij N26.
*Je betaalt alleen verzendkosten
2 gedachten over “N26 creditcard review en ervaringen”